5 + 1 otázek, které byste měli znát při spolupráci s interiérovým designérem

Ať už se rozhodnete pro rekonstrukci nebo potřebujete vytvořit návrh interiéru pro novostavbu, vždy je dobré mít rozmyšleno několik věcí, které budou designéra zajímat. Snaží se totiž vyhovět všem požadavkům a přáním, aby se Vám v novém interiéru dobře žilo, odpočívalo i pracovalo. Co si připravit? Co si rozmyslet? Jaké otázky mít rozmyšlené před schůzkou s designérem? 

dětský pokoj interiér na míru Brno Velecký

1) Jaký je Váš styl?

Návrh na míru musí respektovat styl, kterým se rádi obklopujete. Jste fanoušci rustikálního, skandinávského nebo třeba provensálského stylu? Upřednostňujete minimalismus? To vše je dobré s designerem sdílet. Roli také hraje v jakém stylu je zbytek Vašeho interiéru, aby vše ladilo jako celek. Dále je dobré vědět, v jakých barvách by se Vám interiér líbil a jakou atmosféru má vyzařovat.

2) Jaký je Váš ideální interiér?

Důležité je si rozmyslet, k čemu bude prostor sloužit a co v něm rozhodně nesmí chybět. Díky tomu pak může designér pracovat s návrhem, rozvrhnout rozložení a například doporučit nábytek na míru. Nezapomeňte na sedací a odkládací prostory ani na podlahovou krytinu.

3) Jak se spolupracuje s designérem?

Designér má především naslouchat a vnášet do Vašich představ nový pohled na základě zkušeností a technických znalostí. Pokud už přesně víte, co v místnosti bude, je čas se zamyslet i nad osvětlením. V jakou denní dobu se bude interiér využívat? Kolik přirozeného světla je k dispozici? Na jakou světovou stranu jsou umístěna okna? I to hraje roli při plánování. Designér ocení jakékoliv informace, které mu usnadní práci na návrhu.

4) Na jaké detaily nezapomenout?

Dalším velkým otazníkem často bývají požadavky na úložný prostor. Kolik potřebujete skříní a jak mají být velké? Pro každou místnost jsou vhodné jiné úložné prostory na základě toho, co v nich bude uloženo. Často používané předměty je dobré umístit na dostupné místo, zatímco nevyužité věci nemusí být hned po ruce. Nejlepším řešením pro perfektní výsledek je využít 3D vizualizaci, která zhmotní Vaše představy.

5) Proč pracovat s nábytkem na míru?

Vyplatí se i myslet na detaily úložných prostor nebo dveří. Jaký styl kování je pro Vás ten pravý? Preferujete skříňky s úchytkou, nebo máte rádi bezúchytkové dotykové otvírání dvířek? Co se hodí k nábytku, který si přejete? Snažte se uvažovat i nad praktickou stránkou věci, se kterou Vám designér rád u návrhu pomůže. Nábytkem na míru můžete vyřešit řadu problémů. 

Může se to zdát jako příliš mnoho otázek, ale všechny tyto informace Vás posunou blíž Vašemu vysněnému bydlení. Nebojte se popustit uzdu fantazii a poraďte se o svých nápadech s profesionálním designérem, který Vám je pomůže uskutečnit.

Jedna odměna na závěr! Naprosto zásadní otázka, která má vliv na práci designéra a spousta a lidí na ni zapomíná. Co si máme vzít s sebou? Odpověď je jednoduchá. Dostatek fotografií a rozměry stávajícího prostoru. Včetně fotek stylu, který máte užitý v jiných částech bydlení. Nový interiér Vám tak může dokonale splynout s prostorem a stát se výjimečným. Kontaktujte nás a získejte nový interiér bez starostí.

Reference

Kontaktujte nás