Barvy 2021

Teprve podruhé za 22 let byly světově uznávanými autoritami vybrány dvě barvy. „Výběr dvou nezávislých barev zdůrazňuje, jak se různé prvky spojují, aby vyjádřily poselství síly a naděje, které jsou trvalé i povznášející, vyjadřující myšlenku, že jde o více než jednu barvu nebo jednu osobu. Spojení základní šedé se zářivou žlutou vyjadřuje positivitu podporovanou odvahou,“ uvedla Leatrice Eiseman, výkonná ředitelka Pantone Color Institute.

Nábytek interiér na míru Brno Velecký

Stabilita a optimismus

Spojení šedé a žluté tak přináší šedou stabilitu, která je prozářena žlutým optimismem. Tato kombinace se hodí nejen do kanceláře, ale i do domácnosti, kde právě žlutá ve formě bytových doplňků krásně dodá interiéru živost a energii.

Já vím, my víme…

V naší firmě již 27 let víme, že k sobě šedá a žlutá nějakým způsobem patří. I z toho důvodu jsme obě barvy použili do našeho loga. Velmi nás potěšilo, že v letošním roce byly velmi podobné barvy (konkrétně odstíny PANTONE 17-5104 Ultimate Gray a PANTONE 13-0647 Illuminating) vyhlášeny společností Pantone Color Institute barvami pro rok 2021. Společnost Pantone Color je americká korporace známá především pro svůj patentovaný systém barev, který se užívá v řadě oblastí. Designér i výrobce, tak používají stejnou barvu a nemůže tak dojít k omylu.

A co zbytek světa?

Další velkým hráčem na poli barev je Akzo Nobel, zde vyhrála neutrální barva v teplém tónu Brave Ground, která se výborně hodí třeba do obývacího pokoje, protože je jako dělaná k relaxaci. Pro významnou společnost Benjamin Moore se stal barvou roku tyrkysově-petrolejový odstín Aegean Teal, který vynikne například na kuchyňských skříňkách spolu se zlatými úchytkami. V PPG se nespokojili jen s jednou barvou a vybrali hned tři odstíny. Béžový Transcend, cihlový Big Cypress a světle tyrkysový Misty Aqua. Spojení všech tří se krásně doplňuje okolo jídelního stolu. A nakonec v Sherwin Williams zvolili Urbane Bronze. Tento temný odstín skvěle pasuje do interiéru ložnice, kam vnáší ideální atmosféru pro klidný spánek.

Líbí se Vám barvy pro rok 2021, ale nevíte jak je zakomponovat do nového interiéru?

Reference

Kontaktujte nás