Jak vykouzlit ložnici, když není prostor?

Realizace interiérů s omezeným prostorem je jednou z nejčastějších problematik, kterou se zabýváme. Ať už řešíte malý prostor kvůli financím, jste fanoušci malých domků a nebo jste uvítali v rodině o člena víc, než jste původně plánovali, dokážeme najít to nejlepší řešení, a to s ohledem na vaši stávající situaci a představu. Pojďte se s námi podívat na realizaci, kterou jsme připravili pro rodiče, kterým děti obsadily ložnici.

článek o sklopné posteli

Když je málo místa

Byt o dispozici 3 + 1 je zpravidla příjemnou variantou pro rodinné bydlení. Ovšem stačí příchod puberty a společný pokoj vašich ratolestí se stává nemyslitelný. Přesně tento případ řešili i naši klienti, se kterými jsme již v minulosti realizovali současnou podobu obývacího pokoje. Pro jejich potřeby jsme našli nejlepší možné řešení, připravili jeho návrh a pustili se do toho.

Ložnice bez ložnice

Cílem bylo připravit v obývacím pokoji oblast vyhrazenou pro ložnici, která nebude narušovat prostor a nebude případnou návštěvu přivádět do rozpaků. Řešením se proto stala sklopná postel na míru v rohu místnosti. Díky své lokaci neruší okolní prostor, při zaklopení nevzniká nepříjemně hluché místo a postavením pod oknem vytváří pocit samostatného pokoje. Pro lepší oddělení od obývací části, a hlavně pro soukromí rodičů jsou zde závěsy na hliníkových kolejničkách, umístěny na stropě.

Sklopná postel na míru

Obsluha postele je velmi jednoduchá. Samozřejmě ji můžete nechat stále v prostoru, ovšem když přijde návštěva, je dobré svou ložnici na chvíli skrýt. Není třeba hledat prostory kam s peřinami. Jednoduše je připnete popruhem k posteli a zaklapnete i s nimi. Ačkoliv vypadá postel těžce, zdání klame. Pro její zdvižení stačí bez problémů jeden člověk. Tlumiče pomohou zbrzdit náraz, když se ze strachu trochu více rozmáchnete. Postel ve vztyčené poloze bezpečně drží magnety.

Dobrou noc

Ve chvíli, kdy opět přijde čas ulehnout, vyklopíte nohy postele, za pomocí otvorů na horní liště, a za ty následně stáhnete postel snadno dolů. Brzdící písty zpomalí její pohyb, takže se nemusíte bát, že by vám spadla na hlavu. Jakmile postel sklopíte, stačí pouze odepnout peřiny a můžete směle odejít do říše snů.

Na vzhledu záleží

Při realizaci jsme samozřejmě nezapomněli ani celkový dojem a postel jsme sladili se zbytkem obývacího pokoje. Nábytek na povrchu pokrývá bílé hladké lamino. To působí jemně, elegantně a svými optickými vlastnostmi dodává prostoru vzdušnost a lehkost. Všechny skříně v pokoji se otevírají na principu tip-on, jsou tedy bez madel, které by rušily v prostoru. Madla se v rámci jednotnosti nenachází tedy ani na posteli. Hloubka složené postele navíc odpovídá hloubce poliček, díky čemuž postel prostor nijak nenarušuje.

Nábytek na míru pro vás

Při všech realizacích, které připravujeme, jsme schopni přizpůsobit se možnostem zákazníka. A to jak z hlediska prostoru, volby materiálu, tak z hlediska financí. Víme, jak důležité je cítit se ve svém domově dobře. Proto jsme jako svou cestu zvolili nábytek na míru a uděláme vše, co je v našich silách, abychom vám pomohli váš vysněný domov doladit tak, jak potřebujete a chcete. Tak se na to podíváme?

Kontaktujte nás